CFO’s vinden technologische verandering grootste uitdaging in rapportageproces

Bron: www.controlling.nl

CFO’s wereldwijd vinden technologische verandering de grootste uitdaging in het rapportageproces. Ze zijn bang dat de ontwikkelingen ten aanzien van het rapportageproces de technologische ontwikkelingen niet kunnen bijbenen.

Dit blijkt uit onderzoek van EY Financial Accounting and Advisory Services (FAAS). How can reporting catch up with an accelerating world?, het jaarlijkse onderzoek waarin 1.000 CFO’s en (group) financial controllers van organisaties met een omzet groter dan $500 miljoen uit 25 verschillende landen worden betrokken, laat zien dat respondenten technologische verandering de grootste uitdaging vinden in het rapportageproces.

Recente technologische veranderingen zorgen voor een aanzienlijk grotere hoeveelheid data die vaak (bijna) real-time beschikbaar is. Bestuurders zien deze ontwikkelingen en stellen hierdoor hogere eisen aan de informatievoorziening. Het EY-onderzoek toont dat 66% van de respondenten wereldwijd aangeeft dat de toenemende omvang en het tempo van big data een aanzienlijke invloed heeft op de effectiviteit van de verslaglegging.

Lees gehele artikel op www.controlling.nl