Finally! Goed ontvangen

I

Gentse startup Fluves kon nieuwe tool voor financieel beheer testen

Door Geert Degrande op 19 mei 2016

Het Antwerpse financieel consultancykantoor Precipio heeft zopas de online tool Finally! gelanceerd. Deze laagdrempelige tool maakt het voor starters en kleine en middelgrote ondernemingen eenvoudig om zonder grote financiële voorkennis, toch hun financiën goed te beheren.

Met Finally! is het mogelijk om in vijfeenvoudige stappen een volledig budget op te stellen. Finally! speelt kort op de bal, zodat de bedrijfsstrategie op elk moment kan bijgestuurd worden. Enkele start-ups bij Start it @kbc hebben de pilootversie van de tool al uitgetest.

Eén ervan is het Gentse Fluves. Dat bedrijf biedt geavanceerde sensor- en monitoringsystemen aan voor watergerelateerde industrieën, met focus op continue data acquisitie. “Onze missie is de milieu- of procesgerelateerde activiteiten van onze opdrachtgevers te optimaliseren”, zegt managing director Thomas Van Hoestenberghe (foto). “Onze kernactiviteiten zijn engineering van monitoringsystemen, de installatie van sensoren en geavanceerde data-analyse.”

Finally! speelt volgens Luc Van den Cruijce, de zaakvoerder van Precipio, in op een behoefte die bij veel starters en kleine en middelgrote ondernemingen bestaat. “Het financiële luik vormt de hartslag van een onderneming, maar toch brengt het veel ondernemers uit hun comfortzone. Met Finally! springen we hen bij. De onlinetool is gemakkelijk te gebruiken, geeft snel antwoorden en biedt starters en bedrijfsleiders van kleine en middelgrote ondernemingen de kans om zelf strategische beslissingen te nemen.”

De tests bij Fluves en andere startups zoals de koffiebar Maurice van Véronique Leysen, gaven volgens Precipio, afdoende aan dat de tool een uitstekend hulpmiddel is om de financiën van kortbij op te volgen.”