Hoe duur zijn onze festivals?

Pukkelpop heeft net zoals enkele andere festivals zijn ticketprijzen verhoogd. Zijn ze nu duurder dan bijvoorbeeld Tomorrowland en Werchter? En hoe hoog zijn de prijzen in het buitenland. Een overzicht.

Pukkelpop drijft zijn prijzen op tot 199 euro voor een combiticket en 95 euro voor dagtickets. Dat is respectievelijk 24 en 10 euro meer dan vorig jaar. Daarmee vraagt het Limburgse festival evenveel voor een dagticket als Rock Werchter. De prijs voor een combiticket, gedeeld door het aantal festivaldagen, komt voor Pukkelpop iets duurder uit. Maar bij Pukkelpop zijn campingkosten daarbij inbegrepen. Bij Werchter niet.

De prijzen van festivals zijn moeilijk te vergelijken, omdat hun aanbod erg verschilt. Grote festivals zoals Pukkelpop en Werchter pakken uit met grote internationale headliners, terwijl kleinere festival zoals Dour en Les Ardentes vaker inzetten op minder bekende namen. Ook het aantal podia per festival veschilt, net zoals het comfort voor de festivalganger.

De festivals verklaren de hogere prijzen overigens zelf door de steeds hogere vraagprijs van de bands.

In vergelijking met enkele bekende festivals in het buitenland zijn Pukkelpop en Werchter ook bij de duurdere festivals, met het Deense Roskilde als grote uitschieter voor een dagticket. Pinkpop in Nederland vraagt evenveel voor een dagticket, terwijl een combiticket iets goedkoper uitkomt.

Bron: www.standaard.be